ALHAMDULILLAH PEMBINAAN SURAU BARU AL-FAAIZEEN TELAH SIAP DAN MULA DIGUNAKAN BERMULA 5/3/2013.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TELAH MENYUMBANG JARIAH SEMOGA ALLAH YANG AKAN MEMBALASNYA DENGAN GANJARAN PAHALA.
********************************************************************************

Solat Jumaat di Surau Al-Faaizeen

Solat Jumaat di Surau Al-Faaizeen

Friday, April 11, 2014

Serah Urusan Kita Kepada Allah


Saya petuk satu tazkirah ringkas daripada Ustaz Hazri Hashim yang dikongsikan dalam whatsapp Darul Muhajirin:

Ketika Nabi Ya'kub berkata, "Aku bimbang serigala akan memakannya." Maka dia kehilangan Nabi Yusuf dan hilang penglihatannya. Tetapi ketika ia berkata, "Aku serahkan urusanku kepada Allah." Maka kembali kepadanya Nabi Yusuf dan kembali juga penglihatannya.

Serahkan urusan kita kepada Allah.

@@@

2 comments:

 1. As -salam. Pada 17/4/2015 (Jumaat), Khatib Khutbah Jumaat pada khutbah kedua telah menyelitkan doa kepada saidina Abu bakar, Umar , Uthman dan Ali Dan disertakan dengan Hasan, Husin dan Fatimah Al-Zahra'. Apkah ini cubaan utk menyelitkan pengaruh syiah ke dalam masyarakat Ahlul sunnah wal jamaah di Malaysia? Minta pihak surau pantau khatin atau imam ini. Sebab kebiasaannya pada hkutbah kedua tiada diamalkan sebutan doa kpd cucu-cucu rasulullah dan anak rasulullah. Yang biasa ada hanya kpd khulafa' ar rashidin sahaja. Wallahu a'lam.

  ReplyDelete
 2. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر

  ReplyDelete